Terug naar Nieuws

Groninger Kampioenschappen 2024

Afgelopen zondag waren de Groningse Kampioenschappen Senioren te Vries.  We horen jullie denken huh Vries dat is in drenthe. Ja dat klopt maar Vries speelt al jaren mee in de Groningse competitie.

Bij de senioren werd hard gestreden om de bekers.

Senioren E
Robert Jansen kwam door de poule heen en had een bye in de kwart finales, dit betekende gelijk door naar de halve finales, in deze halve finale moest Robert tegen zijn teamgenoot Gertjan Takens spelen. Het was een spannende partij die door Robert werd gewonnen in een 5 setter. Hierdoor ging Robert door naar de finale na een spannende mooie strijd leverde het Robert een 1ste plaats op.
Gertjan Takens kwam door de poule heen en moest in de kwartfinales tegen Gert Zeemering dit won Gertjan Takens in 3games. Door naar de halve finales, in deze halve finale moest Gertjan tegen zijn teamgenoot Robert Jansen spelen. Het was een spannende partij die door Robert werd gewonnen in een 5 setter. Hierdoor moest Gertjan voor de derde en vierde plek tegen zijn teamgenoot Fre jansen, dit won Gertjan en werd hierdoor 3de.
Fre Jansen kwam door de poule heen en had een bye in de kwart finales, dit betekende gelijk door naar de halve finales, in deze halve finale moest Fre tegen Felipe Ignacio Contreras Sepulveda spelen. Helaas verloor Fre deze partij in een 4setter. Fre jansen moest nu strijden voor de 3de en 4de plek. Hij moest strijden tegen zijn teamgenoot Gertjan Takens. Fre verloor deze partij en werd hierdoor 4de.

Senioren G
Marijke Takens kwam zonder problemen door haar poule heen en kwam zo in de kwartfinales terecht. Hier versloeg ze vervolgens een voor haar soms lastige speler. Door naar de halve finale helaas kreeg ze erg veel last van haar diabetes. Zijzelf gaf aan de bal dubbel te zien en trillend achter de tafel te staan. Helaas heeft dit haar een verlies partij gekost na een 5 setter. 
3de en 4de plek, Marijke moest nu nog strijden voor de 3de of 4de plek tegen Anine Stegeman wie ze in de poule al had verslagen. Het was een pittige strijd waarbij Marijke na de 4de set huilend aan de kant stond, ze was op het wou niet meer. Ondanks haar diabetes begon ze toch nog strijdvol aan de laatste en 5de set van haar laatste wedstrijd en deze won ze waardoor ze als 3de is geëindigd.

Senioren H
Chris Harms heeft hard gestreden in de senioren H.
Hij kwam door de poule en moest in de kwartfinales tegen Jacob Bos. Deze partij wist Chris te winnen in 5 spannende games, Chris ging door naar de halve finale. In de halve finale moest Chris tegen de jonge dame Nathalie Veen, helaas voor Chris verloor hij deze wedstrijd in 3 sets. 3de en 4de plaats, Chris moest nu strijden om de 3de en 4de plaats dit deed hij tegen Ruben Bolt. Chris verloor deze partij in een 5setter en werd hierdoor 4de.